Fitnes Kuvar Za Žene -Najbolji Recepti Za Vaš Fitnes Ručak

Pirinač i povrće

fitnes trener za zene novi sad

Najpre skuvajte pirinač. Zagrejte malo ulja i dodajte u tiganj pirinač. Začinite začinom i čili začinom. Promešajte i ostavite da se pirinač osuši tj proprži uz povremeno mešanje. Kad je pirinač pri kraju, dodajte sitno iseckan spanać i stabljike cvekle. Promešajte, ostavite na vatri još minut-dva i onda sklonite i servirajte u tanjir. U istom tiganju izgrilujte batat i patlidžan isečen na deblje štapiće. Sve to servirajte uz svežu šargarepu i luk. Uživajte u veoma ukusnom obroku

Tue Feb 27 2018

Tavče na gravče

fitnes trener za zene novi sad

Pasulj lepo oprati i staviti da se kuva. Kad pasulj proključa ostaviti ga još koji minut na vatri i nakon toga ga procediti. Sipati novu vodu i staviti ga da se lepo skuva sa krompirom. Kad je pasulj skoro gotov, izdinstati sitno seckani luk i narendanu šargarepu u tepsiji u kojoj će se pasulj peći. Kad se prodinsta presuti pasulj u tepsiju, bez krompira sa kojim se kuvao do tad, začiniti začinima i staviti da se zapeče u rerni.

Wed Nov 22 2017

Marinirana piletina i pirinač

fitnes trener za zene novi sad

Pileće grudi odvojiti od kostiju i iseckati na komadiće. Staviti komadiće mesa u činiju i preliti marinadom od jogurta, estragona i začina. Sve dobro promešati i ostaviti u frižider na nekih sat vremena kako bi meso upilo marinadu. Obariti tj. skuvati pirinač, iseckati sitno luk i narendati šargarepu i ostaviti sa strane. Sipati malo ulja u dublji tiganj ili vok i zagrejati dobro. Kad se ulje zagreje sipati pripremljeno meso i ostaviti da se polako krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Kad je meso gotovo tj porumeni sa obe strane po malo izvaditi iz tiganja u tanjir. U istom ulju prodinstati luk i šargarepu. U prodinstano povrće dodati pirinač i uz mešanje ostaviti na vatri sve dok pirinač ne upije sve sokove i ne zgusne se. Nakon tog a izvaditi iz voka.

Tue Sep 12 2017

Bela čorbica

fitnes trener za zene novi sad

Staviti pileće grudi u vodu da se kuvaju zajedno sa povrćem. Kad se sve dobro ukuva, izvaditi belo meso i rasparčati ga na sitne parčiće i vratiti u šerpu da se još kuva. U međuvremenu izmutiti jaje u malo vode i uz neprestano mešanje dodavati u šerpu. Kad se i to sjedini pripremiti zapršku od ulja i brašna sa začinom. Zapršku dodavati isto uz mešanje u šerpu dok se razmuti. Ostaviti da ključa još nekih 10-ak minuta i skloniti sa vatre.

Thu Oct 12 2017

Povrće

fitnes trener za zene novi sad

U vok sa malo ulja poređajte sitno seckani luk, preko izrendanu šargarepu, zatim narendanu tikvicu i đumbir i preko svega sitnije seckan spanać. Poklopite papirom za pečenje kako bi se stvorila para u voku i ostavite da se lepo izdinsta uz povremeno mešanje. Kad je povrće skoro gotovo dodajte domaći kečap i sve sjedinite. Ostavite da se i kečap ukuva i onda sklonite sa vatre. Nema potrebe da se jelo dodatno soli jer je kečap već začinjen. Jedino ukoliko dodajete svež paradajz onda morate dodati začine. Uživajte

Wed Nov 29 2017

Paradajz punjen mlevenim mesom

fitnes trener za zene novi sad

Paradajz oprati, odseći mu vrhove i izdubiti kašikom. Srce paradajza ostaviti u činijicu. Paradajz posoliti iznutra, okrenuti ga i ostaviti da se iscedi. Prodinstati mleveno meso na tihoj vatri par minuta, dok ne porumeni. Kad je meso gotovo izvaditi ga iz tiganja i ostaviti sa strane. U istom ulju u kom se dinstalo meso prodinstati sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu. Kad to bude gotovo, vratiti meso u tiganj i sve pomešati. Posle par minuta dodati iseckano srce paradajza koje je prethodno pripremljeno. Začiniti začinom, biberom i sušenom nanom. Promešati i ostaviti da se krčka dok skoro sva voda ne ispari. Skloniti sa vatre i smesom puniti očišćeni paradajz. Poklopiti paradajz vrhom koji je prethodno isečen, sipati malo vode u tepsiju i peći oko 30 minuta na 250 stepeni.

Wed Sep 13 2017

Pljeskavice

fitnes trener za zene novi sad

Najpre je potrebno da koprivu skuvate, a batat ispečete. U blender stavite skuvanu koprivu, pečen batat, indijske orahe, luk, šargarepu i đumbir i sve sameljite i sjedinite. Prebacite smesu u činiju i začinite peršunom, čili začinom, začinom i alevom paprikom. Kašikom oblikujte pljeskavice na papiru za pečenje. Pecite ih nekih 20-ak minuta. Kinou skuvajte i začinite po ukusu. Pljeskavice je dobro poslužiti uz kinou i salatu od cvekle.

Wed Nov 22 2017

Musaka

fitnes trener za zene novi sad

Krompir oljuštiti i obariti tj skuvati. U međuvremenu pripremiti meso. Sitno seckani luk sa narendanom šargarepom i sitno seckanom paprikom prodinstati na malo ulja na tihoj vatri. Kad se dobro prodinsta dodati mleveno meso sa čašom vode i ostaviti poklopljeno da krčka. Kad voda skoro ispari dodati sve začine ( so, začin, biber ) i promešati. Kad se meso pripremi skloniti sa vatre. Kuvani krompir iseći na kolutove i poređati na dno tepsije ( polovinu krompira ), Preko staviti pripremljeno meso i rasporediti po krompiru. Drugu polovinu krompira rasporediti preko mesa i staviti da se peče. Peče se oko 40 minuta na 250 minuta. Desetak minuta pre nego što bude gotovo, izvaditi iz rerne i preliti izmućkanim jajetom pomešanim sa jogurtom i peršunom i vratiti u rernu da se zapeče. Nakon toga kad porumeni izvaditi iz rerne.

Sat Oct 07 2017