Fitnes Kuvar Za Žene - Personalni Trener Jelena Stevanović

Pirinač i povrće

Najpre skuvajte pirinač. Zagrejte malo ulja i dodajte u tiganj pirinač. Začinite začinom i čili začinom. Promešajte i ostavite da se pirinač osuši tj proprži uz povremeno mešanje. Kad je pirinač pri kraju, dodajte sitno iseckan spanać i stabljike cvekle. Promešajte, ostavite na vatri još minut-dva i onda sklonite i servirajte u tanjir. U istom tiganju izgrilujte batat i patlidžan isečen na deblje štapiće. Sve to servirajte uz svežu šargarepu i luk. Uživajte u veoma ukusnom obroku

Tavče na gravče

Pasulj lepo oprati i staviti da se kuva. Kad pasulj proključa ostaviti ga još koji minut na vatri i nakon toga ga procediti. Sipati novu vodu i staviti ga da se lepo skuva sa krompirom. Kad je pasulj skoro gotov, izdinstati sitno seckani luk i narendanu šargarepu u tepsiji u kojoj će se pasulj peći. Kad se prodinsta presuti pasulj u tepsiju, bez krompira sa kojim se kuvao do tad, začiniti začinima i staviti da se zapeče u rerni.

Marinirana piletina i pirinač

Pileće grudi odvojiti od kostiju i iseckati na komadiće. Staviti komadiće mesa u činiju i preliti marinadom od jogurta, estragona i začina. Sve dobro promešati i ostaviti u frižider na nekih sat vremena kako bi meso upilo marinadu. Obariti tj. skuvati pirinač, iseckati sitno luk i narendati šargarepu i ostaviti sa strane. Sipati malo ulja u dublji tiganj ili vok i zagrejati dobro. Kad se ulje zagreje sipati pripremljeno meso i ostaviti da se polako krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Kad je meso gotovo tj porumeni sa obe strane po malo izvaditi iz tiganja u tanjir. U istom ulju prodinstati luk i šargarepu. U prodinstano povrće dodati pirinač i uz mešanje ostaviti na vatri sve dok pirinač ne upije sve sokove i ne zgusne se. Nakon tog a izvaditi iz voka.

Bela čorbica

Staviti pileće grudi u vodu da se kuvaju zajedno sa povrćem. Kad se sve dobro ukuva, izvaditi belo meso i rasparčati ga na sitne parčiće i vratiti u šerpu da se još kuva. U međuvremenu izmutiti jaje u malo vode i uz neprestano mešanje dodavati u šerpu. Kad se i to sjedini pripremiti zapršku od ulja i brašna sa začinom. Zapršku dodavati isto uz mešanje u šerpu dok se razmuti. Ostaviti da ključa još nekih 10-ak minuta i skloniti sa vatre.

Pirinač i pileća dzigerica

Pirinač obarite, iscedite i isperite. Na malo ulja propržite ačinjeni pirinač. Dzigericu stavite u šerpicu, prelijte sa malo vode, poklopite i stavite na šporet da se kuva. Pre nego što sva voda izvri dodajte malo ulja i začine i ostavite da se proprži uz mešanje. Zeleno čudo pravite tako što sve sveže sastojke stavite u blender i sameljite. Poslužite tako što pirinač služite pored dzigerice koju prelijete zelenim čudom i uz paradajz.

Punjena bundeva

Bundevu oljuštite, isecite na polovinu i očistite od semenki. Kinou prethodno skuvajte. Šargarepu očistite i izrendajte u činiju u koju ćete dodati sitno seckani luk, kuvanu kinou i bademe. Sipajte malo ulja, začinite po ukusu i sve lepo promešajte. Smesom napunite bundeve i stavite da se peku nekih 50 minuta

Lagani obrok

Pileću dzigericu stavite u šerpicu, sipajte vodu samo da prekrije dzigericu, poklopite i stavite da se kuva. Kuvate dok ne ispari skoro sva voda.. Kad je pri kraju, dodajte samo malo ulja i začine i propržite je. Dzigericu servirajte uz obarenu šargarepu, i salatu od paradajza, krastavca i skuvanog kukuruza šećerca.

Pire od povrća sa belim mesom

Pileće grudi odvojiti od kostiju i iseći na manje komade. Začiniti ih biberom, začinom i senfom i propržiti na malo ulja.Krompir skuvati. Šargerepu i spanać obariti, a bundevu ispeći. Kad je sve gotovo povrće propasirati, začiniti i sjediniti s jogurtom.

Hranljivo i osvežavajuće

Chia semenke sipajte u teglicu i dodajte med i mleko. Lepo promućkajte i ostavite u frižider na nekoliko sati, ili preko noći. Kad se puding zgusne i dobije svoj pravi oblik izvadite u činijicu i prelijte prethodno izmiksanim crvenim zaleđenim voćem pomešanim sa mlevenim lešnicima. Obrok koji je veoma hranljiv, nutritivno bogat i veoma osvežavajuć

Čoko torta

Istopiti na pari margarin i 450 gr crne čokolade. Kad se sjedini,, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Umutiti jaja i u njih dodati istopljenu čokoladu s margarinom i čokoladu u prahu ili kakao. Sve sjediniti i sipati u dublji kalup. Posuti pečenim lešnicima i peći oko 90 minuta na 140 stepeni. Kad se pečena torta prohladi, izvaditi iz kalupa i postaviti na tacnu. U medju vrmenu ukuvati slatku pavlaku sa 250 gr crne čokolade i kad se sjedini ostaviti da se prohladi. Kad se pavlaka prohladi i zgusne preliti je preko kore tj torte i ostaviti u frizider da se dobro ohladi.

Kinoa rolat

Kinou skuvajte, kuvanu pomešajte sa chia semenkama i ostavite da se ohladi. Bademe i indijske orahe, pečene, sameljite i dodajte prohladjenoj kinoi. Dobro promešajte kako bi se i kinoa usitnila i na kraju dodajte maslinovo ulje i med. Sve sjedinite kašikom. Pripremljenu smedu ostavite sa strane i pripremite fil tako sto ćete staviti mleko sa kokosom i čokoladom na vruću ringu da proključa. Nakon ključanja, ostavite još neko vreme uz mešanje kako bi se smesa zgusnula. Pripremljeni fil ostavite da se malo ohladi. Na foliju razvijte rukama smesu od kinoe i preko toga rasporedite fil sa kokosom. Uz pomoć folije uvijte u rolat i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Kuglice sa bademom

Urme ubaciti u malo jači blender i dobro samleti. U samlevene urme dodati orahe, chia semenke, kakao i mleveni badem i sve sjediniti tako da dobijete glatku smesu. Pravite kuglice rukama tako što u određenu lopticu ubacite po dva cela badema i oblikujete smesu oko njih. Napravljene kuglice uvaljajte u mlevene bademe i preko kuglice stavite po jedan badem kao dekoraciju. Jednostavno a ukusno. :)