Fitnes Kuvar Za Žene - Personalni Trener Jelena Stevanović

Pileće pljeskavice

Pileće grudi skuvamo i odvojimo od kostiju. Pileče meso ubacimo u blender i dodamo mladi luk, šargarepu i začine. Meljemo dok smesa ne postane ujednačena. Od pripremljene smese pravimo pljeskavice i pržimo ih na malo ulja. Kao dodatak služimo pečene mlade krompiriće uz dresin. Dresing pravimo tako što sve sveže sastojke ubacimo u blender i sameljemo. Uživajte u lepom i laganom ručku.

Lagana uzina, ili vecera, koju mozete nositi sa sobom

Narendajte tikvicu, šargarepu, jabuku i celer i sve sipajte u činiju. U to dodajte orahe, so, ulje i sirće, po ukusu, sve lepo promešajte i uživajte.

Pljeskavice :)

Batat i bundevu oljuštite, isecite na manje komade i ispecite. Kad je to gotovo, u blender ubacite pečene komade zajedno sa ostalim sastojcima i lepo sameljite kako bi se smesa ujednačila. Samlevenu smesu pomešajte sa prethodno skuvanom kinoom, začinite po ukusu, kašikom oblikujte pljeskavice, poređajte na pleh zs pečenje koji je obložen papirom za pečenje i pecite. Pljeskavice možete jesti uz kelj ili uz bilo koju drugu salatu. Uživajte!

Musaka od tikvica

Pileće grudi očistiti od kostiju i iseckati na komadiće, začiniti ih začinom i kari začinom i ostavitit da odstoje dok se ne prodinsta sitno seckani luk sa seckanom paprikom i narendanom šargarepom. Kad se povrće prodinsta dodati pripremljeno meso i malo vode. Poklopiti i ostaviti da se krčka. Kad je meso gotovo skloniti sa vatre. Tikvice tanko oljuštiti, ili samo oprati bez ljuštenja ( po ukusu ), i iseći ih na dugačke parčiće tj na listove uzdužno. Polovinu tikvica poređati na dno tepsije i nalo posoliti. Preko resporediti pripremljeno meso. Preko mesa rasporediti paradajz isečen na kolutove i preko toga staviti drugu polovinu tikvica. Peče se oko 40 minuta na 220 stepeni. Desetak minuta pre nego što bude gotovo izvaditi iz rerne i preliti izmućenim jajetom sa pavlakom, peršunom i malo soli, i vratiti u rernu da se dobro zapeče. Nakon toga izvaditi iz rerne.

Kinoa rolat

Kinou skuvajte, kuvanu pomešajte sa chia semenkama i ostavite da se ohladi. Bademe i indijske orahe, pečene, sameljite i dodajte prohladjenoj kinoi. Dobro promešajte kako bi se i kinoa usitnila i na kraju dodajte maslinovo ulje i med. Sve sjedinite kašikom. Pripremljenu smedu ostavite sa strane i pripremite fil tako sto ćete staviti mleko sa kokosom i čokoladom na vruću ringu da proključa. Nakon ključanja, ostavite još neko vreme uz mešanje kako bi se smesa zgusnula. Pripremljeni fil ostavite da se malo ohladi. Na foliju razvijte rukama smesu od kinoe i preko toga rasporedite fil sa kokosom. Uz pomoć folije uvijte u rolat i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Amaranth pločice

Amaranth ispuckajte i sipajte u činiju u kojoj ćete mešati sastojke. Brazilski orah i bademe usitnite i dodajte amarantu kao i susam, med, kakao i samlevene urme. Kajsije iseckajte sitno i dodajte u činiju. Sve sastojke lepo sjedinite, tako da dobijete kompaktnu smesu. Razvijte je na papur za pečenje. Kad se stegne isecite na željene oblike i uživajte!

Osvezavajuca poslastica :)

Ubacite sve sastojke u blender ili neki jaci secko i izblendirajte tj. sjedinite sve sastojke. Uzivajte!

Kuglice sa bademom

Urme ubaciti u malo jači blender i dobro samleti. U samlevene urme dodati orahe, chia semenke, kakao i mleveni badem i sve sjediniti tako da dobijete glatku smesu. Pravite kuglice rukama tako što u određenu lopticu ubacite po dva cela badema i oblikujete smesu oko njih. Napravljene kuglice uvaljajte u mlevene bademe i preko kuglice stavite po jedan badem kao dekoraciju. Jednostavno a ukusno. :)

Integralna testenina sa piletinom

Inegralnu tetseninu skuvajte po uputstvu na kutiji. Pileće grudi odvojite od kostiju i iseckajte na komadiće. Piletinu začinite i uvaljajte u susam i soja sos. Pripremljenu piletinu propržite na malo ulja. Kad se piletina proprži izvadite je iz tiganja i u isto ulje propržite prethodno isceđenu i ispranu testeninu. Dok se testenina priprema u tiganju dodajte dresing koji ste u međuvremenu pripremili. Dresing spremate tako što sve sastojke stavite u blender i dobro ujednačite tj. sameljete. Pomešanu testeninu sa dresingom služite sa pripremljenom piletinom.

Krompir pljeskavice

Krompire najpre skuvajte u ljusci. Kuvane i prohladjene krompire oljuštite i izrendajte u činiju. Dodajte rendanu tikvicu, šargarepu, đumbir, sitno iseckan luk, leblebiju, jaje, ulje i začine po ukusu i sve lepo zamesajte i sjedinite. Od smese oblikujte pljeskavice, stavite ih na papir za pečenje i pecite oko 30 minuta. Pljeskavice poslužite uz cveklu i sir od indijskog oraha. Uživajte

Povrćkasti ručak

Sve sastojke iseckajte na sitnije komadiće i stavite u vok. Sipajte malo vode i ulja, prekrijte folijom i ostavite da se dinsta na tihoj vatri. Nakon određenog vremena skinite foliju, kad voda pitpuno ispari, začinite po ukusu i ostavite da se još koji minut proprži. Sklonite sa vatre i uživajte u odličnom i ukusnom ručku koji možete jesti sa tortiljama, pirinčem. . Prijatno!

Mućkalica sa graškom

Grašak obariti u ključaloj vodi. Luk i paprike sitno iseckati, šargarepu izrendati i sve to prodinstati na malo ulja. Kad se prodinsta dodati mleveno meso, sipati malo vode i ostaviti da se dinsta poklopljeno. Kad voda ispari i meso se proprži, dodati začine po želji i preliti sokom od paradajza, poklopiti i ostaviti da se krčka sve dok meso ne upije sok. Kad je pri kraju dodati seckani peršun i prethodno obaren grašak. Sve dobro promešati varjačom, ostaviti još malo na vatri i onda skloniti. Mućkalicu je najbolje jesti uz krompir, pečeni, kuvani ili krompir pire, ili uz testeninu, po želji...