Marinirana piletina i pirinač
Pileće grudi odvojiti od kostiju i iseckati na komadiće. Staviti komadiće mesa u činiju i preliti marinadom od jogurta, estragona i začina. Sve dobro promešati i ostaviti u frižider na nekih sat vremena kako bi meso upilo marinadu. Obariti tj. skuvati pirinač, iseckati sitno luk i narendati šargarepu i ostaviti sa strane. Sipati malo ulja u dublji tiganj ili vok i zagrejati dobro. Kad se ulje zagreje sipati pripremljeno meso i ostaviti da se polako krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Kad je meso gotovo tj porumeni sa obe strane po malo izvaditi iz tiganja u tanjir. U istom ulju prodinstati luk i šargarepu. U prodinstano povrće dodati pirinač i uz mešanje ostaviti na vatri sve dok pirinač ne upije sve sokove i ne zgusne se. Nakon tog a izvaditi iz voka.
1 pileće grudi
200 ml jogurta
2 kašike tečnog estragona
1 prstohvat kari začina
1 prstohvat sudžuk ljute paprike
začin
biber
300 gr pirinča
1 glavica crvenog luka
2 veće šargarepe
malo ulja.