Musaka
Krompir oljuštiti i obariti tj skuvati. U međuvremenu pripremiti meso. Sitno seckani luk sa narendanom šargarepom i sitno seckanom paprikom prodinstati na malo ulja na tihoj vatri. Kad se dobro prodinsta dodati mleveno meso sa čašom vode i ostaviti poklopljeno da krčka. Kad voda skoro ispari dodati sve začine ( so, začin, biber ) i promešati. Kad se meso pripremi skloniti sa vatre. Kuvani krompir iseći na kolutove i poređati na dno tepsije ( polovinu krompira ), Preko staviti pripremljeno meso i rasporediti po krompiru. Drugu polovinu krompira rasporediti preko mesa i staviti da se peče. Peče se oko 40 minuta na 250 minuta. Desetak minuta pre nego što bude gotovo, izvaditi iz rerne i preliti izmućkanim jajetom pomešanim sa jogurtom i peršunom i vratiti u rernu da se zapeče. Nakon toga kad porumeni izvaditi iz rerne.
5 veća krompira
500 gr mlevenog mesa
1 paprika
1 veća šargarepa
1 glavica crnog luka
1 jaje
100 ml jogurta
peršun
so
začin
biber.