Musaka

Krompir oljuštiti i obariti tj skuvati. U međuvremenu pripremiti meso. Sitno seckani luk sa narendanom šargarepom i sitno seckanom paprikom prodinstati na malo ulja na tihoj vatri. Kad se dobro prodinsta dodati mleveno meso sa čašom vode i ostaviti poklopljeno da krčka. Kad voda skoro ispari dodati sve začine ( so, začin, biber ) i promešati. Kad se meso pripremi skloniti sa vatre. Kuvani krompir iseći na kolutove i poređati na dno tepsije ( polovinu krompira ), Preko staviti pripremljeno meso i rasporediti po krompiru. Drugu polovinu krompira rasporediti preko mesa i staviti da se peče. Peče se oko 40 minuta na 250 minuta. Desetak minuta pre nego što bude gotovo, izvaditi iz rerne i preliti izmućkanim jajetom pomešanim sa jogurtom i peršunom i vratiti u rernu da se zapeče. Nakon toga kad porumeni izvaditi iz rerne.

fitnes trener za zene novi sad

5 veća krompira

500 gr mlevenog mesa

1 paprika

1 veća šargarepa

1 glavica crnog luka

1 jaje

100 ml jogurta

peršun

so

začin

biber.