Mućkalica sa graškom
Grašak obariti u ključaloj vodi. Luk i paprike sitno iseckati, šargarepu izrendati i sve to prodinstati na malo ulja. Kad se prodinsta dodati mleveno meso, sipati malo vode i ostaviti da se dinsta poklopljeno. Kad voda ispari i meso se proprži, dodati začine po želji i preliti sokom od paradajza, poklopiti i ostaviti da se krčka sve dok meso ne upije sok. Kad je pri kraju dodati seckani peršun i prethodno obaren grašak. Sve dobro promešati varjačom, ostaviti još malo na vatri i onda skloniti. Mućkalicu je najbolje jesti uz krompir, pečeni, kuvani ili krompir pire, ili uz testeninu, po želji...
500 gr mlevenog mesa
200 gr graška
1 veća glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1/2 crvene paprike
1/2 zelene paprike
300 ml tomatelo soka od paradajza
začin
biber
peršun.