Mućkalica sa graškom

Grašak obariti u ključaloj vodi. Luk i paprike sitno iseckati, šargarepu izrendati i sve to prodinstati na malo ulja. Kad se prodinsta dodati mleveno meso, sipati malo vode i ostaviti da se dinsta poklopljeno. Kad voda ispari i meso se proprži, dodati začine po želji i preliti sokom od paradajza, poklopiti i ostaviti da se krčka sve dok meso ne upije sok. Kad je pri kraju dodati seckani peršun i prethodno obaren grašak. Sve dobro promešati varjačom, ostaviti još malo na vatri i onda skloniti. Mućkalicu je najbolje jesti uz krompir, pečeni, kuvani ili krompir pire, ili uz testeninu, po želji...

fitnes trener za zene novi sad

500 gr mlevenog mesa

200 gr graška

1 veća glavica crnog luka

1 veća šargarepa

1/2 crvene paprike

1/2 zelene paprike

300 ml tomatelo soka od paradajza

začin

biber

peršun.