Paradajz punjen mlevenim mesom

Paradajz oprati, odseći mu vrhove i izdubiti kašikom. Srce paradajza ostaviti u činijicu. Paradajz posoliti iznutra, okrenuti ga i ostaviti da se iscedi. Prodinstati mleveno meso na tihoj vatri par minuta, dok ne porumeni. Kad je meso gotovo izvaditi ga iz tiganja i ostaviti sa strane. U istom ulju u kom se dinstalo meso prodinstati sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu. Kad to bude gotovo, vratiti meso u tiganj i sve pomešati. Posle par minuta dodati iseckano srce paradajza koje je prethodno pripremljeno. Začiniti začinom, biberom i sušenom nanom. Promešati i ostaviti da se krčka dok skoro sva voda ne ispari. Skloniti sa vatre i smesom puniti očišćeni paradajz. Poklopiti paradajz vrhom koji je prethodno isečen, sipati malo vode u tepsiju i peći oko 30 minuta na 250 stepeni.

fitnes trener za zene novi sad

6 veća paradajza

500 gr mlevenog mesa ( pileće ili bilo koje drugo )

1 veći crni luk

1 veća šargarepa

nana

so

biber

začin.