Pasuljasti rucak :)
Pasulj potopite u vodu i ostavite da odstoji 8h ili preko noći. Nakon određenog vremena procedite pasulj i stavite ga u šerpu sa vodom. Neka se kuva nekih sat-sat ipo na tihoj vatri. Pri kraju kuvanja začinite ga začinom, biberom i ljutom alevom paprikom. Možete staviti i lovorov list ukoliko volite.. Batat oljuštite i isecite na štapiće. Začinite začinom, čili začinom i uljem i stavite da se peče. Salatu napravite tako što ćete kupus sitno iseckati, a celer i cveklu narediti. Sve pomešajte i začinite solju i limunovim sokom. Nakon što svi sastojci budu gotovi servirajte i uživajte u divnom i energičnom obroku. P. S. Vodu u kojoj se kuvao pasulj nemojte bacati jer se od nje može napraviti divna supa.
100gr crnog pasulja
1 veći batat
Kupus
Cvekla
Celer
Limunov sok
Ulje
Zacim
Čili začin
Biber
Ljuta aleva paprika