Punjene tortilje
U činiji sipati brašno, dodati so i vodom lepo zamesiti. Zamešeno testo ostaviti pokriveno da odstoji nekih 15-20 minuta i onda ponovo premesiti. Odvojiti testo na loptice i svaku lopticu zasebno razviti oklagijom. Zagrejati tiganj i peči tortilju sa obe strane, ali kratko, dok ne porumeni malo testo. Pečene tortilje odložiti u činiju umotane u krpu. Nadev pripremiti tako što se najpre u zagrejano ulje stavi meso isečeno na kockice, začinjeno začinom, biberom i sudžuk paprikom da se lepo proprži. Kad se meso pripremi izvaditi ga iz tiganja i ostaviti sa strane, a u isto ulje u kom se spremalo meso, dodati sitno seckani luk sa seckanom paprikom da se poklopljeno dinsta. Kad luk omekša, dodati narendanu šargarepu i tikvicu isečenu na kockice. Naliti sa malo vode, dodati začin i ostaviti poklopljeno da se dinsta dok se voda ne izgubi. Kad je povrće skoro gotovo, vratiti pripremljeno meso i sve lepo promešati i ostaviti joss koji minut da se ukusi sjedine. Služiti tako što se tortilja napuni nadevom i pšoslužuje se sa salatom npr. paradajzom.
Za tortilje je potrebno :300 gr crnog brašna
1 kašičica soli
šolja mlake vode. Nadev : 1 veća tikvica
1 glavica crnog luka
1-2 šargarepe
1 zelena paprika
4 parčeta mesa
začin
sudžuk mlevena paprika
biber.