Đuveč
Krompir oljuštiti i iseckati na kockice. Pirinač obariti na tihoj vatri. U vatrostalnoj činiji na ulju, poklopljeno, izdinstati sitno seckani crni luk sa narendanom šargarepom i sitno seckanom paprikom. Kad se dobro izdinsta dodati obreni pirinač sa malo vode, promešati i ostaviti i dalje na vatri dok pirinač ne upije malo ukuse povrća. Nakon par minuta dodati naseckani krompir, iseckani paradajz i kukuruz šećerac. Sveži đumbir iseckati na sitne štapiće i dodati u to. Začiniti, dosuti još malo vode, da bude polovina prekrivena i staviti da se peče. Oko 40 minuta na 250 stepeni. Najukusnije je jesti vruće uz piletinu.
4 veća krompira
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 glavica crnog luka
400 gr kukuruza šećerca
100 gr pirinča
1 veći paradajz
đumbir
začin
ulje.