Đuveč

Krompir oljuštiti i iseckati na kockice. Pirinač obariti na tihoj vatri. U vatrostalnoj činiji na ulju, poklopljeno, izdinstati sitno seckani crni luk sa narendanom šargarepom i sitno seckanom paprikom. Kad se dobro izdinsta dodati obreni pirinač sa malo vode, promešati i ostaviti i dalje na vatri dok pirinač ne upije malo ukuse povrća. Nakon par minuta dodati naseckani krompir, iseckani paradajz i kukuruz šećerac. Sveži đumbir iseckati na sitne štapiće i dodati u to. Začiniti, dosuti još malo vode, da bude polovina prekrivena i staviti da se peče. Oko 40 minuta na 250 stepeni. Najukusnije je jesti vruće uz piletinu.

fitnes trener za zene novi sad

4 veća krompira

2 šargarepe

1 crvena paprika

1 zelena paprika

1 glavica crnog luka

400 gr kukuruza šećerca

100 gr pirinča

1 veći paradajz

đumbir

začin

ulje.