Fitnes Kuvar Za Žene -Najbolji Recepti Za Vašu Fitnes Večeru

Pirinač i pileća dzigerica

Pirinač obarite, iscedite i isperite. Na malo ulja propržite ačinjeni pirinač. Dzigericu stavite u šerpicu, prelijte sa malo vode, poklopite i stavite na šporet da se kuva. Pre nego što sva voda izvri dodajte malo ulja i začine i ostavite da se proprži uz mešanje. Zeleno čudo pravite tako što sve sveže sastojke stavite u blender i sameljite. Poslužite tako što pirinač služite pored dzigerice koju prelijete zelenim čudom i uz paradajz.

Punjena bundeva

Bundevu oljuštite, isecite na polovinu i očistite od semenki. Kinou prethodno skuvajte. Šargarepu očistite i izrendajte u činiju u koju ćete dodati sitno seckani luk, kuvanu kinou i bademe. Sipajte malo ulja, začinite po ukusu i sve lepo promešajte. Smesom napunite bundeve i stavite da se peku nekih 50 minuta

Lagani obrok

Pileću dzigericu stavite u šerpicu, sipajte vodu samo da prekrije dzigericu, poklopite i stavite da se kuva. Kuvate dok ne ispari skoro sva voda.. Kad je pri kraju, dodajte samo malo ulja i začine i propržite je. Dzigericu servirajte uz obarenu šargarepu, i salatu od paradajza, krastavca i skuvanog kukuruza šećerca.

Pire od povrća sa belim mesom

Pileće grudi odvojiti od kostiju i iseći na manje komade. Začiniti ih biberom, začinom i senfom i propržiti na malo ulja.Krompir skuvati. Šargerepu i spanać obariti, a bundevu ispeći. Kad je sve gotovo povrće propasirati, začiniti i sjediniti s jogurtom.

Krompir pljeskavice

Crveni krompir oprati i obariti sa ljuskom. Kad se krompir skuva, ostaviti ga da se ohladi i onda ga oljuštiti i izrendati. U izrendan krompir dodati jaje i sitno seckani crveni luk, začiniti po ukusu i dodati prezle. Sve lepo zamesiti i rukama previti pljeskavice. Svaku pljeskavicu uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Kiselo mleko

Mleko je potrebno skuvati i ostaviti da se prohladi. Način na koji proveravamo da li je mleko gotovo jeste taj što prstom proveravamo odgovarajuću toplotu tj zagrejanost mleka. Prst stavimo u mleko i potrebno je da izdržimo u vrućem mleku dok ne izbrojimo do 21. Kada mleko dostigne određenu temperaturu, Umešamo u njega pavlaku. Sjedinimo mleko i pavlaku, poklopimo šerpicu i umotamo je u deblju krpu. Umotanu šerpicu ostavimo na toplijem mestu da odstoji 12 sati. Kada određeni period prođe, šerpica se izvadi iz krpa, mleko se nožem preseče na četiri dela, kako bi otpustilo suvišnu vodu, i nakon toga se poklopljeno stavi u frižider. Kiselo mleko se može jesti kad se lepo prohladi u frižideru.

Lagana uzina, ili vecera, koju mozete nositi sa sobom

Narendajte tikvicu, šargarepu, jabuku i celer i sve sipajte u činiju. U to dodajte orahe, so, ulje i sirće, po ukusu, sve lepo promešajte i uživajte.

Krompir trouglici

Krompir skuvate i ohladjen propasirate. Leblebiju sameljite i dodajte krompiru. Pre nego što zamesite testo, dodajte golicu, lan, ulje i začine. Sve zajedno promešajte tj. zamesite. Testo razvijte tako da bude tanko, secite na trouglice i poređajte u tepsiju. Pecite oko 20 minuta.