Musaka od tikvica
Pileće grudi očistiti od kostiju i iseckati na komadiće, začiniti ih začinom i kari začinom i ostavitit da odstoje dok se ne prodinsta sitno seckani luk sa seckanom paprikom i narendanom šargarepom. Kad se povrće prodinsta dodati pripremljeno meso i malo vode. Poklopiti i ostaviti da se krčka. Kad je meso gotovo skloniti sa vatre. Tikvice tanko oljuštiti, ili samo oprati bez ljuštenja ( po ukusu ), i iseći ih na dugačke parčiće tj na listove uzdužno. Polovinu tikvica poređati na dno tepsije i nalo posoliti. Preko resporediti pripremljeno meso. Preko mesa rasporediti paradajz isečen na kolutove i preko toga staviti drugu polovinu tikvica. Peče se oko 40 minuta na 220 stepeni. Desetak minuta pre nego što bude gotovo izvaditi iz rerne i preliti izmućenim jajetom sa pavlakom, peršunom i malo soli, i vratiti u rernu da se dobro zapeče. Nakon toga izvaditi iz rerne.
2 velike sveže tikvice
1 veće pileće grudi
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1/ crvene paprike
1/2 zelene paprike
2 veća paradajza
1 jaje
200 ml kisele pavlake
začin
kari začin
peršun.