Musaka od tikvica

Pileće grudi očistiti od kostiju i iseckati na komadiće, začiniti ih začinom i kari začinom i ostavitit da odstoje dok se ne prodinsta sitno seckani luk sa seckanom paprikom i narendanom šargarepom. Kad se povrće prodinsta dodati pripremljeno meso i malo vode. Poklopiti i ostaviti da se krčka. Kad je meso gotovo skloniti sa vatre. Tikvice tanko oljuštiti, ili samo oprati bez ljuštenja ( po ukusu ), i iseći ih na dugačke parčiće tj na listove uzdužno. Polovinu tikvica poređati na dno tepsije i nalo posoliti. Preko resporediti pripremljeno meso. Preko mesa rasporediti paradajz isečen na kolutove i preko toga staviti drugu polovinu tikvica. Peče se oko 40 minuta na 220 stepeni. Desetak minuta pre nego što bude gotovo izvaditi iz rerne i preliti izmućenim jajetom sa pavlakom, peršunom i malo soli, i vratiti u rernu da se dobro zapeče. Nakon toga izvaditi iz rerne.

fitnes trener za zene novi sad

2 velike sveže tikvice

1 veće pileće grudi

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1/ crvene paprike

1/2 zelene paprike

2 veća paradajza

1 jaje

200 ml kisele pavlake

začin

kari začin

peršun.