Punjene čokoladne korpice
Izvadite višnje iz zamrzivača. 200 gr crne čokolade istopite na pari. Kad je čokolada pri kraju topljenja sipajte u nju sok koji se iscedio iz višanja dok su se otapale i lagano sjedinite sa čokoladom dok ne bude potpuno otopljena. Gotovu čokoladu sklonite sa vatre i u nju dodajte bademe. Sve lepo promešajte i vruću čokoladu sipajte u kalupe tako da se oblikuju korpice. Ostavite ih da se stegnu na sobnoj temperaturi. Slatku pavlaku skuvajte i u nju otopite 100 gr crne čokolade da se sjedini. U svaku gotovu korpicu stavite po 1-2 višnje i prelijte ih pripremljenom i prohlađenom slatkom pavlakom. Gotove korpice ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a kasnije ubacite u frižider. Uživajte!
300 gr crne čokolade
250 gr zaleđenih višanja
150 gr krupno mlevenih badema
200 ml slatke pavlake
kalupi za korpice