Tikvice punjene belim meso

Tikvice iseći na pola, uzdužno, kašikom izdubiti, posoliti i okrenuti da se iscede. Izdinstati sitno seckani luk, rendanu šargarepu i sitno seckanu papriku. Kad se to dobro izdinsta dodati belo meso isečeno na kockice, promešati, polopiti i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Kad voda skoro ispari dodati sitno seckano meso tikvica sa seckanim svežim đumbirom, promešati, ponovo poklopiti i uz povremeno mešanje ostaviti da se krčka dok meso ne upije vodu koje puste tikvice. Začiniti začinom i biberom i skloniti sa vatre. Vrućom smesom puniti tikvice, poređati u tepsiju, sipati malo vode da se pokrije dno tepsije i staviti da se peče oko 40 minuta.

fitnes trener za zene novi sad

2 veće tikvice

500 gr mlevenog mesa

1 veća glavica luka

1 veća šargarepa

1 crvena paprika

svež đumbir

začin

biber

ulje.